Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRÄGLIGT LIV


Den gamle utslitne mannen
som vankar av och an
på Oxford Street
Vad önskar han som mest,
kanske främst ett drägligt liv?

Den lille gatupojken
på gatorna i Rio de Janeiro
vad skulle han helst av allt vilja känna?
Trygghet, värme, omvårdnad?
ja, kanske endast ett drägligt liv?

Den bostadslöse i Göteborg,
med hopp om eget hem.
Att bli behandlad med respekt
med socialt liv i sikte…
Ett drägligt liv?

Flyktingen som aldrig kunnat sluta fly:
”Var finner jag ett hem?
Asyl, asyl!
var finner jag den;
och ett drägligt liv?”




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 279 gånger
Publicerad 2005-12-02 14:59



Bookmark and Share


    akarlsson
En dröm som man önskar kunde bli sann. Bra!
2005-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors