Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att alltid bli lovad en massa som sen inte infrias är inte lätt, men att vara ett barn som ingen ser, ingen märker, ingen vågar rädda är ännu svårare.


Tomma ord

Lova mig inget som du inte kan stå fast vid
Säg inte att du förstår då din livsbana var en
annan än min.

Lova aldrig att du ska älska mig om du bara
vill sarja min själ, för att sen kunna trampa '
på mig.

Lova mig inget för att sen dra tillbaka löftet
och låta det bli tomma ord.

Låt sanningen segra, låt empatin äga rum
lyssna på det jag har att berätta
utan att döma eller tycka synd om.

Glöm aldrig att jag är en kvinna med mycket
tankar, känslor, empati och mycket
egna erfarenheter.

Tomma ord betyder inget, tomma
löften försvinner ut i det tomma intet,
tomma drömmar växer och faller
liksom sandslottet på stranden, då
havet forsar in.

Glöm aldrig att den styrka jag idag har
är en bräcklig spindeltråd som går sönder
om någon tar i den.

Sorgen över de erfarenheter jag
fått gör mig till ett rådjur, som
vissa älskar att bita tag i, klösa
och hugga, för att sen låta '
hyenorna äta upp och må gott.

Min styrka har även fått mig att
orka gå vidare och finna glädje
i de saker jag gör. Livet är inte
bara glädje, det är tomt också,
speciellt om man inte vågar släppa
in någon på livet.

Tomma ord existerar för ofta,
tomma löften och lögner sprids
som en löpeld genom himlavalvet.

Älska glömma och förlåta är ord
man aldrig kan eller får glömma,
men vissa saker kan aldrig förlåtas.




Fri vers av Filosofen2
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-15 15:21



Bookmark and Share


  Lars E Jönsson
superbra
2011-01-17

    ej medlem längre
Beautiful
2010-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2