Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min ana-positiva sjukdom = Emunsjukdom den gör mig mer mottaglig mot allt. Jag fick veta det förra året då jag legat på sjukhus i tio dagar efter min fot och ben lagt av. Foten var då iskall och hela jag så sjuk att jag svimmade flera ggr.


Glöm inte bort mig

När du är kär i någon, glöm inte bort mig
När du är glad glöm inte bort mig
När du är ledsen glöm inte bort mig

Tiden rinner iväg som ett timglas,
då timglaset vänds är jag borta då?

När jag är sjuk glöm inte bort mig
När min verk biter mig och jag
ligger i min säng med piller och vatten
glöm inte bort mig

Vet att det jag har är en jobbig sjukdom,
som får min kropp att vika sig

Jag vet att en av mina lymfkörtlar
i halsen
vuxit och blivit lite större,
jag vet att läkarna är oroliga
för de inte funnit vad jag har
jag vet också att det inte
är det värsta, men när kommer det?
Glöm inte bort mig

Vissa dagar orkar jag inte med,
vissa dagar viskar jag

Är glad då jag slipper må illa, slipper
smärtan i kroppen, är glad då örat inte
spränger som om det ska gå
i tusen bitar
Glömmer nog aldrig röntgen, som påminner
om att jag är sjuk
Glöm inte bort mig

Frågar aldrig varför just jag, ber bara till
Gud att jag ska få vara med tills jag blir gammal

Vet inte när jag orkar en hel dag utan att sova
vet inte om jag någonsinn kommer att
nå smärtfritt liv
Kan jag egentligen kräva det?
Glöm inte bort mig

Läkarna säger jag har en emunsjukdom
Ana-positiv

Mina fingrar kroknar, händerna svullnar, samt fingrarna
som ser ut som korvar
Smärtan under fötterna känns som knivar, som
roterar och får de att domna
Smärtan i benen tar bort känseln
och jag svimmar
Aldrig vet jag när hela jag rasar
Glöm inte bort mig

Jag har bestämt mig för att kämpa och inte låta min sjukdom vinna
varför ska jag hamna i rullstol?

Tiden rusar, timmarna känns som
ett timmglas
orken finns inte som förr
37 år och redan sjuk
Glöm inte bort mig








Fri vers av Filosofen2
Läst 352 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-16 00:30



Bookmark and Share


  Nikolai Jungsin VIP
berörande på djupet
2011-02-04

  Lars E Jönsson
stark text
2011-01-17

    ej medlem längre
Glömma bort dig? Efter detta? Never!
2010-12-21

  aol
kram sophie kände tårar när jag läste dessa rader
sänder en kram som omsluter dej lyfter dej upp mot dom blå
skyarna så du får sväva glömma drömma en stund,
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2