Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Himlens uppror öppnar valvet, för att släppa ner ett hav av snöflingor... Ute stormar det och inne är varmen skön.


Yrande snö

Just i denna stund
kan jag ej tro att
det varit så varmt som
det varit.

Just i denna stund
kan jag tro att
havets sköna
vågor omslöt våra kroppar

Just i denna stund fylls
alla med en vild busig
glimt och man vill
åka pulka

Just nu i denna stund
knarrar det under våra fötter
snön fyller våra kläder
med vitt kallt täcke

Just nu river stormarna
haven, så båtarna
guppar villt.
Just nu ser vi hur alla
segelbåtar ligger på
land med
skydd om sig

Just nu vandrar en
förvirrad själ runt i denna vinter
ingen mat, inget vatten
eller något att ta bort den inneboende
kylan, som vintern gett

Vissa söker sig till trappuppgångar
andra sover någonstanns ute
Då jag tar på mig mina vinterkläder
tänker jag på det, jag tänker även
på mig som liten, liten flicka
som sprang ut i snön utan
stövlar, ytterkläder, vantar, mössa eller
halsduk. Hade endast
nattlinne och var barfota.


Snart är julen här, för att sen
dagen efter det planera nyårsafton,
för snart är år 2010 slut. Minns då jag var barn och en
kompis berättade om hur lätt
det skulle vara 2010...
Blev det det?

Snön yr, stormarna river upp havet
vilket år det än är, hur vi lever
eller om vi får barn.
Naturen lever sitt liv, ingen
ålder eller tid sätts på det.

Det enda jag vet är att just nu idag
stormar det, och snön yr
jag sitter inne i värmen


Snart är det jul och jag




Fri vers av Filosofen2
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-16 12:25



Bookmark and Share


  ULJO
Snart är det jul, men det vänder sedan och vi går mot ljusare tider, varmare tider. Fint skriftat.
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2