Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ansiktet lutar sig ner och ögonen stirrar på den gnistrande vita snön, som laggt sig till ett tjockt täcke över allt...


Underbart

snökängorna är hårt knutna, termobyxorna med axelbanden gör att de inte kasar ner. Täckjackans ärmar är innanför termovantarna. Mössan, vantarna och halsduken skyddar mot kölden, som biter sig fast. Ögonen glittrar och leendet spricker upp. Pulkan läggs på backens topp innan Anna sätter sig. Kvittret från en fågel hörs långt bort, de bara grenarna rör sig sakta i takt med vinden. Kölden biter på de ställen som inte är skyddade av kläder, men Anna älskar att vara ute, älskar att åka pulka, så snön yr. Hennes mamma står och huttrar medan Anna om och om igen springer upp för backen, sätter sig på pulkan och åker ner. Till slut ser de att snön börjar virvla ner från himlavalvet, så de omvandlas till vita snögubbar.

Då Anna blir trött på att åka, springer hon mot lekparken, som ligger i anslutning till backen, hennes mamma tar ryggsäcken på ryggen och pulsar mot henne...
- Mamma kom! Ropar Anna och hoppar på en gunga. Medan hon gungar, så bänkar sig hennes mamma och börjar plocka fram varm choklad, muggar och smörgåsar. Då allt är framme, kallar hon på Anna, som springer mot bänken.
- Nu ska det bli gott att äta, tycker inte du det?
- mamma, jag är inte hungrig.
- Det är bra att äta och dricka lite även om vi är ute.
- Mamma, jag vill leka.
- Först äter vi, sen kan du leka, vi går hem när du lekt och åkt färdigt.
- Vad är det för dricka mamma?
- Varm choklad, svarar hon och häller upp i muggarna, sen öppnar och plockar hon ut smörgåsarna.
Snön har slutat rasa ner och singla nu långsamt mot marken. Chokladdrycken smakar gott och värmer. De äter snabbt upp smörgåsarna, för utedagen gör de hungriga. Då fikat är klart plockar mamman av från bordet och lägger det i väskan medan Anna rusar iväg och leker igen.

Timmarna rusar iväg och Anna vill till slut gå hem, så hennes mamma låter henne sitta i pulkan. Benen och kroppen är utmattad efter flera timmars åkande i backen. Då de kommer hem åker ytterkläderna av och de upptäcker att Annas pappa redan hunnit hem.
Lamporna lyser upp fönsterna och doften från mat når dem i hallen.
- pappa, vi är hemma, ropar Anna och rusar mot köket.
- Hade ni roligt?
- Jaaaa, svarar hon och kvittrar av lycka. Mamma kommer också ut i köket och ler. Deras kinder skvallrar om att de varit ute länge.
- Vad blir det för mat? Frågar Anna och sätter sig vid bordet.
- Korvstroganoff och ris.
- Mmmm gott, svarar mamma och ler.
De sätter sig till slut vid bordet och äter maten, som smakar underbart.




Fri vers av Filosofen2
Läst 335 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-20 00:48



Bookmark and Share


  aol
blev så fngad av denna fina berättelse om närhet inom en failj någonstans sverige, så berörande vackert
2010-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2