Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fastän våra själar fladdrar i olika färger.

åh, som vi medvetet rör oss i samma banor.
snuddar varandras tankar så lätt som den vagaste smekning.
hur alla mina sinnen går på högvarv och är på helspänn.
jag färdas i nya rymder nu.

alla sekunder utan dig är blodiga timmar.
alla timmar med dig är flyktiga hundradelar.
och ändå står vi still.
fäller tusentals osynliga tårar.
och jag önskar att jag kunde torka bort dem från din kind.

men jag kan inte ens röra dig.
kanske skulle vi gå sönder, är jag rädd.
eller så finns vi inte över huvudtaget.
är kanske bara en skickligt skapad illusion.

för ibland i lysrörsljusen och mellan vardagstakten verkar du nästan genomskinlig.
din styrka är ett ansikte utåt.
jag vill ha dina svagheter och hata dem innerligt.
men du bevakar dig själv så hårt.
alla anletsdrag är skarpa, rena och jag kan inte hitta en enda svag punkt i dess mönster.

jag tog ett snedsteg och föll rakt in i dig.
du felade och såg in i mina ögon.
vi fastnade och kan inte sluta.




Fri vers av Novemberrus
Läst 473 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-01-16 16:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ååh vad bra detta är!
2016-02-11

  Lazerpistol
Alltså, varje jag läser är en ny favvo.
Men denna, jävlar.

2014-01-27

    ej medlem längre
Du skriver otroligt bra!
2013-10-10

  pixter
Har läst många av dina texter nu och fastnat helt! Du skriver väldigt speciellt som talar direkt in till en del av min själ...
Mycket bra
2011-02-27

  barbarella
Du är den bästa jag har läst. Jag hoppas du en dag kommer ge ut en diktsamling
2011-02-05

  frosthjärta
Jag tänkte citera de sista raderna för att det är så fint. Sen också de näst sista, och de näst näst sista.

"för ibland i lysrörsljusen och mellan vardagstakten verkar du nästan genomskinlig.
din styrka är ett ansikte utåt.
jag vill ha dina svagheter och hata dem innerligt.
men du bevakar dig själv så hårt.
alla anletsdrag är skarpa, rena och jag kan inte hitta en enda svag punkt i dess mönster.

jag tog ett snedsteg och föll rakt in i dig.
du felade och såg in i mina ögon.
vi fastnade och kan inte sluta."

Det här är något av det finaste jag läst på länge
2011-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Novemberrus
Novemberrus