Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inte alls som då, men fortfarande ibland

Inte alls som då.
Tunga gråa filtar över vardagen.
Andningshål i rödflytande form och
en yrsel som ersatte en annan.
Handen i trägolvet och norska Ø:n.

Vet att jag hävdat att det var min bästa tid.

Jag rätade min ryggrad.
Gick hundra varv runt sjön.
Och drog ned luften djupt.
Visst, det var ett annat sätt att fly,
men ändå ett sätt att fly.

Inte alls som då,
men fortfarande ibland.
Just då när det är
"Dags för avgång, dörrarna stängs".

Kan jag dra ett andetag,
och få ingen luft alls.




Fri vers av Novemberrus
Läst 361 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2018-11-21 19:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark text
får mej att minnas saker
2018-12-06

  Stisse
Blir starkt berörd av din text. Fylls av ett sällsamt vemod och känner igen mycket i dina ord.
2018-11-23

  J P VIP
Grym text!
2018-11-23

  cilax VIP
fin
2018-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Novemberrus
Novemberrus