Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väx, väx lilla du, fånga dagen

Väx, väx lilla du,
ta all plats du vill.
Skratta så alla hör,
prata så du märks.

Låt dina ögon möta världen
som du vill se den,
låt dina öron
höra kärlek.

Väx, väx lilla du,
forma hjärtan med din
hand,
forma lera till en klump,
som ingen kan tyda.
Träna dina styrkor, fånga
en fjäril
på ängar i en tunn klänning.

Låna mina kläder, skor, väska
och smink.
Lek du är jag och njut av
ditt skratt.

Väx, väx lilla du,
söt du är, stor du blivit
dessa år som gått.
Forma dina ord till en sång,
måla dina bilder med
pänslar du har. Änglar,
hjärtan, hus, solar bildar
din syn.

Djur flockas kring dig, ta de till dig,
fånga och låt de leka.
Ni pratar, busar och du vet, ja
ditt inre sjunger sånger
de älskar.

Väx, väx lilla du
som den sessa du är.
Fånga allt med dina bruna ögon.
Väx, väx lilla du.
Sparvöga flyg mot dina
mål, låt mig se dina drömmas
land...




Fri vers av Filosofen2
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-23 13:26



Bookmark and Share


  SandraEriksson
Vad bra :D du fångar alla ord
2011-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2