Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett enda minne i ett töcken av mörker,,


Nattvard


kring dig låg filten som en krans
över golvet, varm av dig
doftande ända ut i farstun där jag
skavde av mig skorna fort som ett
par skor kan krängas av

Du log ju


Och smutsig tog du mig i säng, fast
den bestod av blott en filt mot gistet
gammalt oskurat golv

framför brasan het
där vi skapade skuggor vilda över
stugans väggar, upp i taket, ner
i springorna i golvet och upp igen

natten lång, för det var enda natten
som vi nånsin fick





Fri vers av Gawain
Läst 570 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-01-30 00:05



Bookmark and Share


  Hélène
spännande och målande.

//H
2011-04-04

  Anna*
Ett minne bevarat. Skickligt skrivet!
2011-01-30

  Mr Lindemann VIP
Lite slarvigt läst:


Du är i farstun doftande krans

Sängen är mustig av skoskav


Skuggor av eld i natten
förhidrar alla skratten
2011-01-30

  LenaJohansson VIP
mkt väl skildrat
2011-01-30

  Catharina Edin VIP
En text som gör en glad! Följer skuggspelet med spänning!
2011-01-30

  Maximillixen
Inte bara texten utan också mellan raderna lyser en verklighet fram som inte var så lätt trots sorgen.
2011-01-30

  Ingela Svenson VIP
vackert av tung kärlek, vilda längtans yrsel!
2011-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain