Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm och verklighet

Överallt jag möter glad ansikten
överallt finns nya chanser
över allt hjärtan sjunger
en sång bara jag hör

En sång vackrare än
ljuset på sommare
når mina öron, vackrare
än viskningar i mitt öra
som visar mig vägen

Näkergalen fångar
min uppmärksamhet
innan livet skälver
och fångar upp dagen

Då jag följer dens sång
lockas jag med rop, då jag
ser mot skyn lyser strålar
starka så som eldar
och bländar min vy

En skönhet ljuvare än rosen
som vandrar här och nu
ler men aldrig talar, bara öppnar
en dörr.

Skenet försvann med
med dröm och fantasi.
Hoppet och ljuset rann ut
med timglasets sand.

Solens små strålar glittrar och
ler, lockar mig ut i sol och
lek.
Näktergalens sång viskar
snart är det vår.




Fri vers av Filosofen2
Läst 292 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-03 07:16



Bookmark and Share


  SandraEriksson
Vacker och finstämd text
Märks att du är glad idag
Många kramar till dig
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2