Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från vinter till sommar

Nattens mörker smyger sig
sakta in mellan hus och
stugor. Midvinterkylans
stränga köld biter i kinder
och kropp.

Skymningens skiftande färger
innan solen går ner, bidrar till
mysigt konstverk på himlavalvet.

Stjärnornas stora horisont visar
vägen mot alla olika
vägar i vintergatans glans.

Vilt gissar vi vilka stjärntecken
som visas, ler och rök når ut från
våra munnar.

Snart vi når vårens underbara
rus med grönska och vårblom.
Över allt exploderar det i
naturens lustgård
och lockar lekar på gröna
ängar.

Sommarens prakt viger sin enorma
natur åt oss som vill
finna stunder av lycka vid havets
vågor.




Fri vers av Filosofen2
Läst 321 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-23 14:29



Bookmark and Share


  SandraEriksson
Underbar text som beskriver verkligheten. :)
2011-02-23

    AA VIP
Vackert och längtansfullt. // AA
2011-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2