Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En helt vanlig tisdagsmorgon...


Morgonhälsning av Älvan Glittrar.




"God morgon," viskar en röst.
"Sovit gott?" Frågar samma röst.
Du tittar upp ur din nattsömn, men ser inget.
"Här är jag," viskar samma röst, men du ser ingen.
Då flyger en liten älva upp och fnittrar.

Du kliar dig i ögonen och ler, för runt älvan ser du ett sken
starkare än lampan och solens strålar.
"Vem är du?" Kommer du på dig själv att du viskar.
Sätter händerna för munnen, eftersom du förstår inte att
älvan existerar.
Sweech säger det, vingslagen snabbare än fågelns hastighet
når den ditt ansikte, som den väljer att sätta sig på.
"Jag heter Glittrar och ska vara här hos dig denna morgon," viskar hon
vidare och fnittrar.
Du ler och sätter benen över sängkanten, känner hur pigg du blir.
"Vad var det du använde?"
"Lite älvstoff, för din pigghet. Oj," säger älvan och lägger handen på sin lilla pannan och ler.
"Pigg jag blev nu och känner att tröttheten inte finns i ögonen mer. Jag vill le och skratta, skutta och bara säga TJOHO."
Älvan skrattar sitt älvskratt, medan hon ser hur du dansar vilt och glatt just denna morgon.

Du äter gott, dricker gott och mår super bra av denna överraskning, som väntade på dig just då du vaknade.




Fri vers av Filosofen2
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-24 06:08



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Det vilar en lycka över texten .. en känsla vi behöver ta till oss lite oftare ...
2011-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2