Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då jag och min dotter låg i soffan och vilade efter en lång dag med upplevelser och besök av hennes kompis ringde telefonen.


Överraskningen

"Kan vi komma på snabbvisit idag?"
"Klart ni kan", sa jag och log.
Det var min brorsrdotters mamma, som ringde.

Efter ca 10 minuter ringde det på porten och jag släppte in de. Fjärilar i magen inför mötet, eftersom jag aldrig hade träffat den lilla donnan som nu är 16 år.
Hade hört så vackra ord om henne av min moster för många år sen, men eftersom jag inte visste vad hennes mamma hette, bodde eller något visste jag att det aldrig kom att ske att jag skulle få se underverket.

Öppnade dörren och såg mamman, sen flickan. Det var nästan en kopia av min egen lillasyster som ung, men längre och smalar.
Håret var så långt och ögonen bruna, som hennes mammas. Trippade fram som en prinsessa och log som en ängel hela tiden.
Kameran kom fram, så nu har vi lite bilder på henne också.

Efter en liten stund försvann min dotter med min brorsdotter in på rummet, för att umgås lite. Ja, jag har fått en ung släkting till, som dessutom är så nära som brorsdotter och min dotter har fått en kusin till som är lite äldre än henne.

Blev så glad att se hur bra de har det tillsammans och hur artig flickan är mot både mamman och andra. Tryggheten de emellan får mig att le, så jag inser hur tajta de är tillsammans.

Då jag och mamman satt här i köket läste jag några texter från Poeter, som hon lyssnade så öppet på. Hon gillade verkligen de och sken upp som en ung tjej igen. Jag log då jag insåg att mina texter betyder mer än ord.

Min dotter fick om och om igen höra hur söt hon är och det fick mitt hjärta att känna hur mycket hon behöver någon att se upp till. På rummet satt de lugnt och tittade på min dotters kulsamling, som om de alltid vore känt varann, men jag vet inte om släktbanden är såna att även om man inte känner varann, så känns det ändå som man gör det, eftersom man kan plocka fram foton och visa, så den som kommer in känner att den är välkommen i famlijen.

Är så glad att de kom igår och att vi får chans att lära känna varann så de vet att faster finns. bara det kan ge en trygghet. Och för mig känns det också tryggt att veta min dotter har en kusin från min sida, eftersom det kännts som jag inte hade någon att visa henne för.




Fri vers av Filosofen2
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-25 11:46



Bookmark and Share


    AA VIP
Fin text. Det är viktigt med trådar bakåt, att det finns en historia. // AA
2011-02-25

  SandraEriksson
Låter helt underbart att det blev så
2011-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2