Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cloud Monets lilla efterträdare

Gipskon som stått i flera timmar
för att stelna.

Du tassade ut i köket och tittade.
"Mamma, den är klar, nu kan jag ta av formen." Jublade hon och dansade ut för att ta kon.
Jag tittade på mellodifestivalen då min dotter jublande och tassade hit till mig.

Snabbt hämtade hon burken med alla tillbehör och filade till kons undersida.
Med stor koncentration går penselns drag över denna gipskropp.
Först bruna fläckar, sen lockas kisens svarta ryggfärg, så den får ta kisens teckmantel.

"Mamma, du ska vara glad att morfar finns, sa hon bara ur ingenstanns."
Jag log och såg in i de bruna ögonen, som vill säga så djupa saker.

Observerar de små barnhänderna, medan de snabbt formar om kons utseende med penselns hjälp. Som Monet en gång målade sin näckrostavla, så skapar min dotter nu sitt konstverk.

Palettens alla små hålor är nu fyllda med de colörer, som skapar all den vackra konst jag någonsinn skådat.




Fri vers av Filosofen2
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-26 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2