Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtar tills vinterns långa kyla försvinner och släpper in våren

Kallt, varmt, kallt igen.
Hur ska man klä sig?

Snö, tö, snö igen
och nu tö, men med
ytterst små fläckar här och där.

Vill ha vår!
NU!
Men ingen vår så långt ögat kan nå.

Kallt, varmt, kallt igen.
Trött på denna långa, kalla
vinter.

Får man önska sig tre önskningar?
Okej, inte det?

Varför ska fröken vår dröja?
Jag vill ha grönska.
Bladverk som vajar för vinden.
Björkens ljusgröna blad.

Strålar som gassar mig i ögonen,
då solglasögonen då ljuset blir för
bländande.
Vill kunna sitta ute och känna
doften av nyklipp gräs.
Observera hur vackert prunkande
naturen lyser upp, då jag strosar
i teaterparken och vid havet.

Vill sitta på en sten och bara njuta av
brisen, som sveper förbi då havets vågor
sakta rullar in mot strandkanten, för att
dra ut mot havs igen och lämna skummet
kvar.

Vill samla snäckor och stenar så min samling
blir större här hemma.

Jag vill kunna gå mina snabba rundor i
mina svarta, vita och rosa tajta mjuka byxor,
sport-bh, min lilla huvjacka med trekvartsärmar,
gråa skor, hörlurar i öronen och håret uppsatt,
så det inte slår mot ansiktet.
Vill halvspringa mitt i solen, så jag svettas
och bara flåsar.
Vill komma hem och duscha och bara njuta av
att skölja bort allt, för att sen få känna mig
som nyfödd varje dag!

GE MIG VÅR!




Fri vers av Filosofen2
Läst 340 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-28 19:16



Bookmark and Share


  Mattias Alveteg (Lavtege)
Ler igenkännande

Rolig att läsa, känns lite småbusig och full med barnasinne
2011-02-28

    AA VIP
Härlig vårdikt. Visst längtar man....AA
2011-02-28

  thyra
Din dikt får också mig att längta! Pst, snart är den här! Ha bara ännu lite tålamod :)
2011-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2