Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bland fruktsallad och melonskal

Delade en melon, gröp ur och la tillbaka melonbitar
med päron och klementin.
Skalet blev en skål som formades till
en botanisk fruktskål.

Min dotter vaknade idag och ville inte äta.
Då kom idén att frukt kunde bidra till välbefinnande
mättnad.
Lyckan blev enorm eftersom hon åt två grova smörgåsar
också.
Mätt och glad kvittrar denna lilla dam.
Jag passade också på att äta frukt, som är vår favoriträtt.

Det mest underbara är att jag kommit på hur mycket jag kan blanda.
Granatäpplen, honungsmelon, äpplen, päron och en massa grönsaker.
Först tänker jag ut grönsaker, sen vilket kött, för att sen ta pasta, ris eller potatis.
Mätt och nöjd, ler och orkar mer, för hjärnan fungerar effektivare.

Såg ett program som handlar om ekonomi. Lyxfällans gamla programledare är nu programledare i detta.
En kvinna hade handlat tio ggr samma dag.
Oj, tänkte jag.

Sen fick jag upp en idé. Jag som har lite pengar måste nog handla i billiga affärer...
Inget illa med den tanken, insikt att veta jag måste spara.
Ska se till att handla så mycket som möjligt i billiga affärer, för att ha råd med annat....

Inte lätt det där med planering.
Men tror faktiskt att den mest fattigaste kan spara genom att handla rätt och inte småhandla.
Dels fattas en massa, sen blir det onödiga utgifter. Bara det att kunna ta fram det man behöver till mat, bakning eller vad det är, utan att behöva sucka, för man ska iväg och raffsa ihop de ingredienserna man behöver.

Avskyr känslan att inte kunna tillaga det jag vill, önskar så att alla insåg hur mycket man sparar genom att planera sitt handlande, spara pengar för det bidrar till mer stabilare ekonomi.




Fri vers av Filosofen2
Läst 324 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-03 12:36



Bookmark and Share


    baruk
Det är uppfriskande att läsa vad Du skriver, och Duy skriver så klokt i en form, som hela tiden gränsar till det poetiska, fastän Du kanske hellre vill kalla det prosa. Prosapoesi, kanske?
Du förtjänar att bli läst av många!
2011-03-03

  LeeJasmine Livredd
Menar du "melon"?
2011-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2