Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- Epískopalapokalyptiska Evangeliet -


Fragment ur det obskyra


med en rostig kroksabel genom solar plexus
korsade han inte bara Sinais vidsträckta öken

han virkade under färden av sina egna tarmar
en välsittande basker att skydda sin onda flint
från solens hetta
-ty så löd förmaningen

"... ingen rök utan eld" - hade oset som steg ur
den flammande busken skanderat med hotfull
underton
-ack, ve och helig fasa


Och andning blev till andedräkt, och andedräkt
blev andakt i andetaget som skulle bli hans sista





Fri vers av Gawain
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-05 20:48



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Jag gillar din sagobetonade berättarstil -
2011-03-05

  Ingela Svenson VIP
Absurd och vacker, märkligt nog trots blod, död och en ytterst märklig huvudbonad!
2011-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain