Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Botanisk blandning formar livsglädje som fyller hela mig

Nytvättade kläder
ligger fint i garderoberna
golven glänser och
doftar gott.

Stenarna i den blå skålen
vittnar om havspromenderna
jag gjort själv och med vänner.

Torkade växterna talar om
vilken underbar höstpromenad
jag en gång gjorde.
Plockade höstens sista
blommor.

Kastanjerna fyller min hjärtformade
skål, min dotter målade i grön
och silvrig färg.
Min vita fyrkantiga skål mitt
på mitt vita stora rumsbord fyllde
jag med blå genomskinliga
glasstenar, stenar från en vårpromenad
vid havet, samt en snäcka, jag vill höra havet
genom.

Mitt hem är fullt av minnen från havet
och naturen, vill fånga kalla dagars
närvaro med varma minnen från
vår, sommar och höst.

Ett tag hade jag en massa torkade löv,
men de smulades av Tajsas roande lekar.
Kastade de, men vet att jag snart kan
samla nya och vackra blad igen, som formar
skålar och andra dekorationer.

Vällust och närvarokänsla kommer fram,
så energin flödar genom kroppens hela
sinne. Minsta beståndsdel fylls, så
alla delar glimmar och visar det i hy,
ögon och hår.

Leendet fyller hela ansiktet med strålande
solsken, sprider det vidare till ensamma
människor som lider av total avstägning.

Fyller tallriken med färgglad mat.
Ler då kryddorna
gifter sig och exploderar
då smaklökarna når dessa.




Fri vers av Filosofen2
Läst 302 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-08 20:39



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Underbart!
Bravo!
2011-03-08

  SandraEriksson
Vad fint du skriver blir glad när jag läser dom här orden. Du kan verkligen skriva så det berör
2011-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2