Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är en bal på slottet?

Alla prinsessorna
som Walt Disney
skapat, är på min
dotters plansch.

Tänk vilka skönheter
det finns.
Jag ler, då ögat
skådar dessa vackra
figurer.

Som jag skapar med tangenterna,
så skapar konstnären med
penseln.

Alla vet vi hur Claude Monet
målade näckrosor.
Ååå vad jag älskar den
tavlan.
Eller morgon, middag och kväll
över en bro.

Något alla vi skapare gör
är att återge och forma
historia till våra efterlevare.

Prinsessor, kronor och gula
klänningar med
puffärmar och krusiduller.
De får alla att drömma, önska.
Bakom dem står slottet i all prakt.
Raketer strävar upp mot himlen.
Till och med stjärnor får plats.

Drömmar, önskningar
som kan slå in.
Varför skulle bara sagans prinsessa
finna prinsen?
"Störst av allt är kärleken."
Victorias älskade Daniel sa dessa orden
innan han kysste henne.

Min dotter älskar Kronprinsessan Victoria.
Liten som hon är vill hon ändå se
på parets bröllop och drömma sig bort.

"Åhå, mamma så vackert," säger hon
och trånar. Ler och låter henne se.
Drömmarna i den lilla tjejen växer.
Tron på kärlek och underbart liv formar
hjärtan som bubblar runt...




Fri vers av Filosofen2
Läst 162 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-11 08:05



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra skaldat om drömmarna vi har. // AA
2011-03-11

  Ninananonia VIP
Ja just så, så vackert! :)
2011-03-11

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Jo. Det känns lite gammalmodigt, men samtidigt mysigt, att vara medborgare i ett litet nordligt kungadöme.
2011-03-11

  aol
bra skriftat du fångar drömmen inomoss alla för ala har vi barnet inom oss,
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2