Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är batterierna slut?

Vinternatt
hela staden lyser
kallt
av neonljus
Värmen skall visst
ha kommit
storartat gjort
entré
Inget jag märker

Muren
av tystnad
Muren
av is
växer
mellan dig
och mig
mellan alla

De som inte
klarar av
kylan
Plogas bort
paketeras
som snövallarna
i parken
Göms
och
Glöms
med statistik
Gröten räcker
inte åt alla

Har ingen stjärna
i mitt fönster
Nöjer mig
med de
på himlen
Kanske är jag
bitter
avundsjuk

Glögg och tvåsamhet

Jo, ljuset
skall ha kommit
Men kanske
är batterierna slut?




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 911 gånger
Publicerad 2005-12-17 02:32



Bookmark and Share


  danshäxan
Hej!
Ett oväntat och fräscht sätt berätta om ensamhet
i tvåsamhet. Bra grepp med vinter, neon kyla....
snygg bild.
Se mina kommentarer inom parentes./ danshäxan

Är batterierna slut?

Vinternatt
hela staden lyser
kallt
av neonljus
Värmen skall visst
ha kommit
storartat gjort
entré
Inget jag märker (Bra första vers...snygg miljöbeskrivning)

Muren
av tystnad
Muren
av is
växer
mellan dig
och mig
mellan alla (får mig att tänka långt norr ut... 3månaders natt)

De som inte
klarar av
kylan
Plogas bort (otäck bild.... som koncentrationsläger)
paketeras
som snövallarna
i parken
Göms
och
Glöms
med statistik
Gröten räcker
inte åt alla

Har ingen stjärna (den här versen är skitsnygg)
i mitt fönster
Nöjer mig
med de
på himlen
Kanske är jag
bitter
avundsjuk

Glögg och tvåsamhet (bra uppföljning på den förra versen)

Jo, ljuset
skall ha kommit
Men kanske
är batterierna slut?
2007-06-24

  Samndra
fin :) //san
2006-09-07

  Manal
tycker om dina tankar i denna dikt, du har lagt upp den även bra. fint
2006-01-07

  Zam
paketera mig i en snövall tack och tina upp mig till våren...
Kanonbra skrivet, gillar slutet och att du nöjer dig med himlens stjärnor....
2005-12-18

  Propella
Håller med nedanstående. Du berör med den här texten, dina reflektioner är välformulerade och går rakt in i hjärtat.
2005-12-18

  Ingrid Nilsson
Jag tycker verkligen om denna reflektion över det som ser ut att vara ett land fullt av ljus,kärlek och värme just nu! Snyggt gjort!
2005-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart