" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I juni ägde en Nato övning rum i Norrbotten. Och "Sverige är inte i krig"...




Ska vi leka?



Lätta regndroppar
faller
mot mitt huvud
Högt ovanför
leker de krig

Vuxna män
klär ut sig
gör sig till
bara för att få leka
leka krig

Tänk om
om det var på riktigt
Inte bara regndroppar
skulle falla
mot mitt huvud

Men det är
är på riktigt
i Afghanistan
i Irak
faller inte bara
regndroppar
mot poeternas huvuden




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 667 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-14 01:01



Bookmark and Share


    Samed
Jag har sagt det till dig förr, men det här är en av de bästa texter som jag har läst av dig. Längtar till att läsa mer nytt av dig! :-)
2011-08-31

  filosofian
Aa vi har otrolig tur och deT som händer där nerr är fruktansvärt...;(

Fint skrivet, bra kopplingar :)
2011-03-14

  kråkan VIP
Bra.. man ska va glad så länge regn är regn..å ha förmågan att förstå när lek inte längre är lek.. Tack för påminnelsen.behövs tyvärr så väl ibland..
2010-02-08

  andrasidan
Så länge det finns ETT krig är HELA världen i krig.
2009-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart