Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt barn

Mitt barn
så nära
men ännu inte här
otåligt
väntar jag
rycker ännu ett blad
och
tänker
på allt
allt du ska se
Måsarnas flykt
från solen
Solens glans
på verket
Verket som aldrig sover

Mitt barn
jag ska trampa dig
förbi malmvagnarna
stanna när de far
Lyssna
på gnisslet
ljudet av staden
staden vaknar
och vi kastar macka
med skroten i hamnen

Mitt barn
när du pekar
på vännen i hamnen
som ännu står pall
ska jag berätta
om tider som var
tider som är
tider som kommer

Men mitt barn
när du pekar
På grävskoporna
slukar
sväljer
kommer jag vara tyst
och en tår trilla

Mitt barn
på bron
just när solen går ned
vi far förbi
på väg
sängen
och mamma
väntar




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 486 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-09-27 22:05



Bookmark and Share


  Manal
länge sen jag loggade in på poeter men tittar in hos dig böand de första
för att du berör o.skriver otriligt bra.
2012-03-15

    Samed
Den här är ju bara för bäst!
Jag älskar hur du framkallar bilder och fragment av olika situationer och bygger upp en liten berättelse av dem, och hur du lämnar precis sådär lagom mycket för mig som läsare att fylla i och tolka texten. Det är en vacker text, som innehåller hopp, glädje och vemod, och snyggt komponerad - som en fin liten saga.
2011-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart