Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till förnyelse

Melodi: ”Som sådden förnimmer Guds välbehag”
(Sv. Ps. 183)


När soliga strålar till brunnen når
förnyas min klättertupp
om ännu jag deppar och dåligt mår
den galer och önskar sig upp
När vintergäck småler och ger mig hopp
om klarögd och härlig vår
då lyser min skumögda nuna opp
på brunnslocket äntligen rår…

Det skjutes åt sidan med tveksam kraft
och girigt jag lapar luft
min hosttupp vill hava morfin i saft
sen skjuter jag den från min huft…
Nu tynar väl ändå min hostdeppstid
min varelse sträcka vill
så längdkort jag söker min forna id
till vårmön jag skänker min drill

Den ljuder nu svagt men med tillförsikt
ett forte kommandot tar
då får väl min dikt även schwung och svikt
och stämman blir renande klar
Om hostan än söker att makten ta
tillbaka mig tränga då
jag mumlar nog ändå ett svagt tra-la -
crescendot ser ängderna blå…





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 540 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-26 13:02



Bookmark and Share


  Nanna X
Välkommen opp, snödroppe. Om du har hostat hela vintern är det ju förfärligt. Men jag tror att tussilago hjälper : ).
2011-03-26

  Lennart Bång
Rytmisk lyrik i sent 1800-tals klass. Som musik för örat. Underbart!
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP