Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när fru härlig blev Valkyria före sin makes fortgång till Valhalls mäktiga salar skrevs i blod på naken is -En modern vikings runa-


Runor på ishäll


om jag kunde skulle jag skulptera din nakna
uppenbarelse i skimrande brons, sen klä den på
de rätta ställena i läder och rusta dig med två
knivar på var sida höften

på ryggen skulle jag begåva dig med ett svärd
vasst och vackert, smitt av den bäste
och en båge med ett koger pilar fulla med gift

Allt för minnet av ditt högvördiga namn


Sen kan ni bränna mig levande som död, det
spelar ingen roll för har jag rest minnesbysten
stolt över allt jag bryr mig om bryr jag mig inte
mer om något världsligt längre






Fri vers av Gawain
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-24 21:55



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Verkligt tjusig runskrift! Men jag måste påpeka att du har två "mer" på sista raden, kanske är det ett för mycket!?
2011-04-24

  Catharina Edin VIP
Å vad bra du skriver, Gawain - som att du var MED på den tiden -
2011-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain