Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens ankomst

Brasor rasade över allt,
manskörer sjöng våren in.
Sorl hör publiken till då tissel, tassel
når öron runt.

Förväntansfullt öppnar våren all sin prakt.
Ljuva dofter, ljusa kvällar lockar ut alla.
Lek, stoj, viskningar når nyfikna öron.

Ljuvliga vår visa all din prakt, locka bort trötthetens
vinterdvala. Öppna hemlighetens sommarkammare,
väck barnets nyfikna blick.

Älska vilt då gräset grönskat, berör ömma kinder.
Le, stråla, låt glittret skina.
Ögonens kraft leker djupt bland själens barnsliga skratt.

Upptäck nya blommor, känn dagg under fötterna tidig gryningsmorgon.
Känn solens första strålar, Huttrande möter du morgonen.
Tystnaden byts sakta ut mot röster.




Fri vers av Filosofen2
Läst 482 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-01 20:56



Bookmark and Share


  Anna*
Jag var inte heller iväg på någon kase. Det är nog första gången någonsin tror jag som jag inte kom iväg någonstans. Så tack för att du gjorde det levande ändå genom din text! ♥
2011-05-01

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tack för reportaget.
Jag kunde inte kommma i år.

(I fjol var jag med på ett kylslaget firande i Valö, norra Uppland, men där var det ett betydligt mindre format, bara en brasa och 50-60 personer. Kör fick vi vara själva.)
2011-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2