Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets vandring

Solljusets fulla kraft öppnar sinnen till liv.
Berör känslornas innersta rum.
Spegeln mot världen lyser genom ögonen, tankarna
vi bär speglar orden vi säger.

Stig upp, möt dagens ljus, le mot vårens ankomst.
Släng ut trista döda ting, vig livet åt drömmarna
du bär.

Vädra ut sorger, töm ut vinterns tunga känsla,
finn nycklarna, öppna dörrarna mot nya världar.
Se naturens prakt, hör vinden viska ditt hjärtas röst.

Följ livets väg, fyll bägarens djupa vrå.
Lev livet fullt utan hinder.
Nynna sånger du aldrig hört, låt det lilla barnet visa
vägen, lyssna in rösten hjärtat viskar.

Änglarna sjunger sånger ditt inre möter helhjärtat, harpornas
klang når öronens känsligaste del.
Energin flödar över bägarens kant, strömmar genom eldens flammor,
havets vågor, jordens mylla, virvlar upp mot luftens ångor.

Livets teater skänker erfarenhet.
Nya upptäckter formar livets innehåll, erosionen följer tidens tand.
Kärlekens frukt skapar nya liv.
kunskapskällan möter nästkommande generationer, fyller på
deras hungriga bägare, skänker styrkor de bär
med ut i livet.







Fri vers av Filosofen2
Läst 304 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-02 10:12



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
tycker mycket om denna dikt, den säger mycketom livet som vi alla vandrar.
2011-05-02

  Janne
Vackert skrivit
om livets vandring
min vän...
2011-05-02

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vacker text. Tycker mycket om!
2011-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2