tp://blogg.aftonbladet.se/yrre

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det beslutats att det inte finns underlag för ytterligare en förskoleavdelning på Överboda skola.

http://blogg.aftonbladet.se/yrre




Vingar

 

 

 

Liten med slag ut mot många år

beskedet kom i går

ingen dagisplats bereds för dig

borta du stanna får

 

Det ska lekas med dem som är minst

kommunalgubbar talar för sig

putsar bort en droppe vin från sin slips

detta är det bästa för dig

 

säger dom.

 

Du ska byta miljö ett par tre fyra gånger

vi är så ledsna det är så det är

vi kan ingenting göra statistik diagram säger

det blir inga fler barn i byarna där

 

Vet  dom

 

Att du sedan kommer i kläm är ju synd

det är ett problem vi får betala för då

om du lilla liten växer upp otrygg

är ett bakslag vi räknar med att få.

 

Vi sparar en slant på de minsta som finns

vad kan vi väl göra åt det

det finns så mycket annat som kostar

som just nu är mera konkret.

 

Tror dom

 

Du lilla med slag i det nyss startade livet

här finns din framtid i sig

men ta aldrig aldrig förgivet

att  kommunen ska finnas här för dig.

 

Mvh Annika Wikström, Dalsjö Överboda.

 

 




Fri vers av Yrre VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-11 09:43



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Rut eller Ruth är ett kvinnonamn med hebreiskt ursprung. Betydelsen är osäker och olika förklaringar har föreslagits, bland annat vänskap, medkänsla och herdinna.

Äldsta belägg i Sverige, år 1621.
-wikipedia

passande omsorgsfullt namn

Be well,
LPWJ
2011-05-11

  L Patrik W Johansson VIP
Svenska modellen är förlegad tyvärr, kommuner finns nog bara här och ett par andra länder, Tyskland tog ju efter oss och Kina som är en enda stor kommun använder sig av provinser som i Frankrike
där de har samma problem, där de rustat upp T-banestationer så vissa orter blivit levande igen från att vara slum

nu betyder the swedish model mer Carolina Gynning...

ändå har ju Norrland sagt ifrån mest av alla och står på egna ben i Jämtland mm

drog eget bredband ... bara en sån sak ist f att vänta på "Felia"

själv ser jag hellre att de gamla dagistanterna fick mer ersättning

numer finns det ju ofta för hundar o katter, men barn ska kommunen sköta?

om någon vill vara dagistant ska det ju gå utan att jobba på dagis menar jag...även om bibliotek ska funka med barnböcker osv

gå ihop o anställ en snäll tant
med vana, det är vad RUT är till för,
vore lustigt om någon jobbade med det hette det

Be well,
LPWJ
2011-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP