Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vila nu i sängen din.

Din säng mjuk med filt hängande utan på.
Tunt gammalt gardintyg dig skydda då dina ögon sluts.
"Din säng väntar nu på dig," säger jag med kärlek.
Först du inte vill ligga där, då du känner filtens tyg du stannar.

Sängen du ärvde av din mamma, ger doften du inte nu känner igen,
oviljan stannade länge tills filten kom dit.

Nu dina ögon slutits i sängen vid sidan om mig på soffan i köket,
du ro i sinnet stannar kvar. Huvudet vilar mot den mjuka kanten
likaså tassen. Runt allt tyget formar tyst omgivning.




Fri vers av Filosofen2
Läst 303 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-11 19:35



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Färdigbusat för en stund.
2011-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2