Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan kvälls-och dagsol jag njuter denna vår

Kvällssolens matta sken når
husfasadens gula färg.
Himlens klarblå färg breder
ut sig över allt.

Takåsarna flätas samman i olika
höjder. Här ifrån ser det ut som
jag kan hoppa mellan taken.
Skenets vackra ljus når gamla vattentornets
topp.
Ståtligt träder det fram bakom
allt det andra.

Muren som gränsar mot den andra gården
lyses upp, så tegelstenarnas nyanser
växer fram.

Majkvällen lika vacker som dagen varit, då jag
gick genom hela stan.
Ser hur blommor växer ur sina skal, lövverken
väller ut och pryder sina träd.

Igår jag mötte Selma Lagerlöfs staty då jag gick
min runda längs sundet. Stannade hastigt till och
klappade henne igen.
Med snabba steg jag rusade vidare, utan stopp.




Fri vers av Filosofen2
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-19 19:12



Bookmark and Share


    AA VIP
Härlig bild du målar upp.
2011-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2