Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godnattsaga med telefonen

Varje kväll innan du somnar,
ringer du upp mig, din späda,
trötta röst säger:
"mamma läs en saga."
Boken redan framme, en samling sagor.
Medan du ligger ner mot kudden din
hos din pappa, hör dina öron saga
jag läser för dig.

Med lätthet följer jag sagan, för dig vidare
mot ett land fyllt med figurer, prinsessor,
modiga barn. Läser några sidor innan
jag slutar för kvällen.

Älskade lilla flicka, nu vi kan vara tillsammans
både dag som natt. Äntligen får jag vara den
som säger:
"Älskar dig, dröm sött innan John Blund dig söker."
"Mamma, älskar dig med, sov gott och dröm om mig."

Lycklig över vår vinst, lycklig över min värld kan
växa inom dig.
Sagans enorma förmåga fyller dina nätter med drömmar
utan slut.

"Mamma, i natt vill jag drömma jag sover hos dig."
"Din säng väntar på dig, din kudde ligger på din plats."
"Är det samma påslakan?"
"Lilla vännen, har tvättat det andra, nu har du Nalle Puh."
"Det som är så fint. Tack mamma, nu kan jag sova gott."

Längtan efter min lilla ängel, får såna här samtal mig att gråta
lite, sen torkar jag tårarna och ler.
Känner mig stolt, känner mig glad.
Vissa får aldrig uppleva detta, tackar Gud, tackar mig
tackar tiden.

God natt sagan nu lästs, hennes ögonlock
la sig redan över ögonen.
Vi fortsätter sagan i morgon igen.
Sänder pussar, sänder kramar, sänder trygga drömmar.







Fri vers av Filosofen2
Läst 298 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-19 20:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert !
2011-05-24

  La Magnólia
Ljuva känsla att få dela drömmar med sitt barn ...
2011-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2