Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner efter en gjord resa till Estland i september 2005 (Rev.)


SAMTAL MED EN NYFUNNEN ESTNISK VÄN - september 2005


Elmer, javisst lite ryska talade han
tvingades att lära
en gång i sovjetisk armé.

Gjorde sin värnplikt i Folkets röda armé,
i en armé där Språket var ryska
han måste efter åtta månader kunna göra sig helt förstådd.

Jag själv talar ingen estniska
så via ryskan vi stapplade oss fram
Elmer visade sin närhembygd, tack för det!

Han pekade på en mellanspett
som satt i ett äppelträd rakt fram
Elmer ville fälla träd, jag försökte avråda.

Elmer,
en trevlig estnisk man
som jag gärna bättre hade velat lära känna!




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 295 gånger
Publicerad 2005-12-28 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors