Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självförtroende - självkänsla

"Göra bort sig"
"Misslyckas"
"Dålig människa"
" Tappa huvudet"


Varför har vissa en förtrogen vän, som heter dålig självkänsla?
"Jag gjorde bort mig!" "Jag misslyckades totalt!"
"Jag är en dålig människa!"
"Jag tappade huvudet och skämdes!"

Varför inte säga såhär?


"Mitt beteende var inte vad jag trodde det skulle vara."
"Lyckas bättre nästa gång, får träna mer."
"Jag duger som jag är, nu behöver jag en liten kram."
"Usch jobbigt det var, nästa gång lyckas jag!"

Om vi tänker positiva tankar, säger vi positiva saker.
Det ger oss styrka, mod och en känsla av att vi duger.

Självförtroende är inte det samma som självkänsla....

Har man ett jobb man klarar är, man en kung i självförtroendet,
men det är inte det samma som man anser
man duger precis som man är.
Att man är värd det bästa, älskad för den man är etc.

Dålig självkänsla sprider sig som en våg i luften.
Negativ självbild svärtar ner jaget.
Behovet av bekräftelse växer oerhört,
eftersom man inte kan se det själv,
så kan man inte ta emot heller.

"Du är bra som du är."
"Ja, men om jag bara."


Om någon hela tiden ser ner på sig själv,
kan man lyfta fram det positiva i personen.
Visa hur viktig den är för sitt eget kretslopp.
Om den inte är mottaglig, kan man inte göra något,
men det man sa kanske bygger en liten bro och växer....

Energitjuvar letar bara efter negativa tankar eftersom
de försörjer sitt inre med din energi.
Man orkar ett tag, sen behöver man släppa.
Då livet förändras växer man inombords.
Ifall vänner man haft några år inte upplevs vara där man är,
försvinner dem självmant, men hela tiden visar de att man svek.

Viktigt att våga vara sitt hjärta närmast.
Fråga sig om det man gör är ok.
Gråter rösten bör man bryta,
eller göra något annat.
Aldrig låta andra styra över ens egenvärde...


Mitt motto är

Min styrka, mitt mod min hälsa.
Kan jag föra vidare det, gör jag andra en tjänst.

Skicka vidare - bra ledord ger ringar på vattnet!!!!




Fri vers av Filosofen2
Läst 314 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-01 12:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra innehåll ! Starkt !
2011-06-01

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Bravo.
En underbar och livsbefrämjande inställning.
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2