Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pliktmålsoddyssé




Oddyssé

 

Hon ansåg att det var fräckt av honom
att lämna spår av sin parfym i hennes soffkuddar
han menade att det var oförskämt av henne
att lämna spår av sina ögon i hans hud

 

de var båda överens om det förnuftiga
i att inte ses mer i enrum

 

vi enades till slut om att det var helt oskyldigt
med en kopp thé och lite teve tittande


och att gå innan de gjorde något att ångra

 

Halvtimman vin och några stulna beröringar senare
befann de sig inte så oväntat i epicentrum
av en fullständigt skyldig rendez vouz

 

han tog orden ur min mun

och jag återgäldade tjänsten

när skalvet väl hade bedarrat

 

resonerade han i termer av Öde och Oundviklighet.
hon å sin sida menade att det nog snarare var
avsaknaden av distraktion i form av lättsmälta naturprogram
och varm dryck med jasmin som agerat avgörande.
(om än överlagt)

han klandrade mitt hår för cyniskt,
samtidigt som han trasslade in fingrarna i det
och jag skrapade sagodoften från halsen
för att spara i en burk

 

trots att

 

för efter en clichéartad kram och ett opersonligt -detvarlängesedanhurharduhaftdetsedansist tog det mindre än sju minuter innan kläderna låg slängda på golvet

 

det tog mer än ett halvår att reparera sprickorna i parketten




Övriga genrer av Elin S
Läst 403 gånger
Publicerad 2006-01-04 21:22



Bookmark and Share


  Propella
Äntligen - alla samlade. Det här är poesi och det är så bra att jag får ont i magen!
2006-01-09

    afrika
vilken början och vilket slut och vilken mitten. bra raktigenom alltså!
2006-01-08

  swimsus@gmail.com
Altså..ja..Trots att du har delgivit oss denna i omgångar så är det ändå helt fräckt fräsht att läsa hela rakt av..varje meningsuppbyggnad är en fröjd och varje stavelse bjuder på galanta sinnestillstånd. Jag tycker denna är ett komplett mästerverk!!!
2006-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S