Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Staden


De lämnade en stad åt oss

En stad att frysa i
en stad att dricka sig full i
en stad att pissa på och
en stad att dö i

En stad där en hånfull premiärminister ler åt dig
när du speglar dig i skyltfönstret
skrattar åt dig
när du försöker slå sönder det
och griper dig i armen
när du försöker fly

En stad där kontroll betyder trygghet
där gränslöshet betyder fara
och där solidaritet inte ens är ett ord


En stad som det inte går att fly från
eftersom den finns överallt

I London
i Köpenhamn
i Paris
och i Stockholm




De lämnade en stad åt oss

En stad där generation efter generation burit gatstenar
lagt dem i prydliga rader
byggt gator, hus och murar
och när de var klara för dagen
hade staden blivit ännu större och vackrare
medan de själva hade blivit äldre och krokigare



Och allt vi kan göra för att hylla dem
är att bryta upp gatstenarna
att kasta dem
och ta tillbaka det
som borde ha tillfallit våra föräldrar

Det är det minsta vi kan göra.




Fri vers av edvin medvind
Läst 356 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-11 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

edvin medvind
edvin medvind