Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden som rann mellan fingrarna


Minns du
grässtrået i mungipan
knytet på axeln
Chaplinskorna
och regnbågen som aldrig tog slut?

Minns du
Matrjosjkadockorna
som log åt sina hemligheter
samtidigt som jag dök efter nycklar
på fel sida av Atlanten?

Minns du
pappersflygplanen
med anarkistiska pamfletter
som alltid störtade mot marken
innan de fick medvind?



Och jag säger dig att
vi kunde ha spritt våra ord som maskrosfrön
vi kunde ha spritt dem som man strör salt i såren
och odlar orosplantor i växthus
men varje gång vi skulle gripa efter drömmarna
var det som att försöka fånga en snöflinga

Det var som att försöka fånga en snöflinga;
allting bara smälte och rann mellan fingrarna
och som efter en misslyckad brännbollslyra
kom skammen krypandes uppför ansiktet



Vad ska det bli av oss?
frågade du
när jag fimpade i blomvasen
lade huvudet på kudden
och somnade om

Vad ska det bli av oss?
frågade jag
när du begravde huvudet i räkningar
drog ner persiennen
och somnade om

Vad ska det bli av oss?
frågade vi oss själva
när stormen drog förbi runtomkring oss
och vi sökte skydd under ett träd
där vi satt hela natten



Och jag somnade där
med huvudet på din axel
och det sista jag minns var att du såg på mig och log
och jag tänkte att:
Så länge sömnen finns så finns i alla fall drömmarna


Det enda jag kunde ha önskat mig mer var att veta
vad som skulle hända dig när jag inte var där längre




Fri vers av edvin medvind
Läst 567 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-03 00:33



Bookmark and Share


  Moa Paulsson
någon konstruktiv kritik får du inte från mig heller. det enda jag verkilgen kan säga är väl att det drömska i kombination med upprepningarna ger texten en helt underbar, böljande rytm. innehållet tänker jag inte ens försöka kommentera, men jag är helt såld. tack för fin läsning!
2010-07-17

    sårosa
hej

det här var grymt bra .,. jag är kass på konstruktiv kritik så jag nöjer mig där .. tycker om detta , läste första raderna och blev fast . tack
2009-08-18
  > Nästa text
< Föregående

edvin medvind
edvin medvind