Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den äkta mannen


Vad har han att komma med
han som vuxit upp
inlindad i ett duntäcke
och aldrig gråtit bakom soffan
aldrig skurit sig i armarna
medan far dunkat mor medvetslös

Han vars mest traumatiska minne
var när han gjorde självmål i en fotbollsmatch
någon gång i fjärde klass
han som aldrig behövt gå till någon psykolog
för att tala ut om sin hemska barndom

Han kan ju inte vara
riktigt
äkta


Men ändå
dom här orden som skaver nätterna igenom
vad ska jag göra med dem?

Jag begär inte att ni ska tycka synd om mig
bara att ni ska komma ihåg hur det var att känna
innan känslorna blev till porr
hur det var att befinna sig i ett privat rum
dit ingen annan fick gå


Eller så får man hitta något annat sätt
låsa in sig i ett hus eller
spy i direktsändning
vad som helst för att
lämna ett avtryck
för den som aldrig blivit sedd i tv
har heller aldrig levt

Den som aldrig gått igenom något
får skapa sig ett eget helvete
eller leva genom andra
bara det är äkta
för ingen vill ju veta
något som aldrig har hänt




Fri vers av edvin medvind
Läst 720 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-29 19:21



Bookmark and Share


  Mattias Andersson
Välskrivet och rysligt bra. Keep up the good work.
2009-10-03

  guld
fruktansvärt. bra. jag bokmärker, begrundar och igenkänner.
2009-05-10

  elden
Äkta, otroligt bra.
2009-04-13
  > Nästa text
< Föregående

edvin medvind
edvin medvind