Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spara applåderna


spara applåderna
låt dem inte förstöra den här tystnaden
som vi för en gångs skull kan dela
så som jesus delade brödet
lät det vandra runt bland folket
och fylla magarna med värme


spara blommorna
de kommer att ha vissnat innan ni hunnit ut
ur salongen
låt dem istället växa inom er
bli till böljande ängar där ni kan vandra runt
under regnkalla dagar


spara orden
slösa inte bort dem för
du vet aldrig
när du kommer ligga i en säng
med munnen tryckt mot ett öra
och då plötsligt känna
att du verkligen behöver dem


spara kulorna
skjut inte mannen som står på scenen
och tror att han är något
skjut inte pojken som står i hallen
och inte vågar komma in
skjut inte flickan som sitter på bänken
och ser ner på sina skor samtidigt som hon
snurrar fingrarna runt i håret


skjut bara dom
som inte har förstått
hur man vårdar tystnaden
dom som har glömt bort
hur man vattnar blommorna
och som varje morgon
innan de går till jobbet
lyfter sig själva ur sängen
som man lyfter en våt trasa
och långsamt vrider ur alla drömmar





Fri vers av edvin medvind
Läst 647 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-21 00:23



Bookmark and Share


  Malin Hy
Usch, vad den här var bra. Me gusta. :)

Men, jag tror inte att Jesus var i ett rum när han delade brödet. Den gången då han delade brödet och fiskarna var de ju flera tusen.
Om du inte menar den sista måltiden?
2008-10-21
  > Nästa text
< Föregående

edvin medvind
edvin medvind