Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

amen! ;-)




Kreativt kurr efterlyses


Jag saknar i knäet ett kreativt kurr
det lyser med frånvaro stor
i sjöns fantasi syns ej någon som ror
i hjärnan finns alls inget surr

Den katt som jag borde i famnen ha haft
nog lapar den luft som i lungan blir saft

Ack, varför är orden så borta just nu…
det nuet har varat rätt länge
fabriken som förr höll igång för minst sju
nog längtar båd’ hänge och klänge

Tangentbordet saknar ju fingrarnas id
en katt skulle skänka mig ringlande frid

I saknande trams kan ej gro någon kams
min leda sig växer mot tak
Hur ska jag med Musan väl åter bli sams
här tarvas ett käxande brak

Må kattfantasin tassa frimodigt fram
då föds säkert alster som saknar all skam





Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-08-20 11:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
härligt skval
2011-08-25

    Jane S VIP
Strålande! Även om jag undrar över vissa märkliga bilder som tex att "lapa luft som i lungan blir saft..." är det bra eller dåligt? Själv tänker jag att det skulle vara förfärligt med just saft i lungan...jaja det är ju jag det.
2011-08-25

  Nanna X
min katt kättrar över
tangentbordets yta
just när jag behöver
få rimmen att flyta
trots det är jag fäst vid
eletriciteteten
hon alstrar, men mest vid
vår samhörighet, den
kan fylla en tomhet
när mänskor mig fattas
vi gosar i fromhet
det spinns och det fnattas


klart du ska skaffa dig en katt, poeten! även om du rimmar bra allaredan så kan det ju hjälpa stort med en varm liten varelse som spinner i takt!
2011-08-20

  collage
Flera gånger förvånas jag av ordval i din text, vilket är starkt jobbat med tanke på att rim vanligtvis låser poeten. Du verkar snarare bli fri.
2011-08-20

  aol
jättefint skaldat
2011-08-20

    ej medlem längre
härligt!!
2011-08-20

  Mats Henricson
Min katts smeksamma kärvänlighet utgör en rofylld och avkopplande paus från ett ,eljest, ganska grått och stressigt vardagsliv ....
2011-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP