Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På gods av börd har saker sin egen kultur och där sker saker på samma sätt som de alltid gjort, eller inte alls


Stofilen & Städerskan


klädd i ett helt förkläde, stort som
ett billigt frimärke,
Att du lyckas hålla fläckarna borta
från det vita är inte så konstigt

-dina ben är ju bättre vaxade än min
Bentley

Sen att allt utöver det där förklädet
du bär är ett par stringtrosor och en
hätta med tunn spets gör inte saken
det minsta bättre

tror jag ringer min agent, såhär
kan vi inte ha det
Jag vill ha en Husmor, grym och
effektiv

ingen trist fluga som tror skinkor
polerar elva generationers silver
och koppar rent medan håret på
huvet gör resten i sin avsaknad
av både stil och nyans

nä,
själv har jag fullt upp med mitt
anrika bibliotek, jag är sjuttio nu
och gravstenen står redan i hallen

pilskheterna kom jag över före alla
andra och nu vill jag dö ifred,,






Fri vers av Gawain
Läst 657 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-08-21 01:45



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en rolig text - men att ur en adlig och uttryckligen konservativ mun höra ett "nä" ?? Nä, det tror jag inte.. om du inte menar "nå"? Bra sätt att bryta dikten på, som du gör, men något av ett stilbrott, i mina ögon. Vad säger upphovsmannen själv?
2011-08-21

    ej medlem längre
den här var bra - applåder
2011-08-21

  Ingela Svenson VIP
Om det var omvänt skulle jag tro't! Skrattar!
2011-08-21

  Anita Brännström VIP
Humoristisk och rolig...gillar den
2011-08-21

  KrutOla
Önskar jag vore som han. Pilskheten är blott till irritation.
Fast Bentley och gods kan jag dock klara mig utan, det går lika bra med sur Volvo och en tvåa i Grängesberg.

Fantasin går som alltid på högvarv hos den bålde riddaren herr G.
Ovation, på min ära!
2011-08-21

  Börje Larsson
Skönt rolig text....
2011-08-21

  queenia
utmärkt! Ler från första raden till sista!
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain