Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mörka utsikter under konstant lysrörsbelysning


Insomnia


det bor en ond ande under min säng,
och en god någonstans högt över

den under sjunger bedövande sånger
som får mig att duka under
medan den andre nynnar för mig hymner
som får mig att hålla mig vaken


Nu kan jag varken sova eller hålla
mig helt vaken, så numera sover
jag kemiskt med hjälp av tabletter

ingen vill berätta vad de innehåller
för det anses jag inte begripa ändå


Så, intagen på sjukhuset ingen skrivs
ut från lär jag så småningom somna
för gott så gott till sist ändå, för den
sömnen lär ingen hålla sig vaken ifrån






Fri vers av Gawain
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-23 00:42



Bookmark and Share


  KrutOla
Ett foto av Fröding, efter det att han blivit "stôlli" kommer för mig då jag läser denna text. Mentalsjukhus, psykofarmaka... F-n till och med gamla goa KGB skymtar till... Dina texter får alltid filmer och bilder att spelas upp i mitt inre, klara och tydliga men samtidigt drömska.
2011-08-23

  Baystream
Oj så bra!
2011-08-23

  Lena Själsöga Keijser
andas dina ord
bilder stiger fram
flerfaldigade
böljar dessa i varandra

du berör
du väcker
2011-08-23

  peter markurth
Bra
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain