Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lycka är att uppleva sann lycka,,


Väderbiten lycka


Att komma hem efter en tid i skogen, hur lång
vet man inte för sånt förlorar helt all mening att
hålla reda på när man väl gjort sig fri från klocka
och kalender

Väderbiten, svettig och heligt brunstig

absolut lycklig och frisk, hungrig och fullkomligt
i balans med sig själv som människa, man och själ


Att komma gående där med en klase döda djur
dinglande i ena handen och bössan över axeln,
-man har med sig mat hem till henne
Hon som sitter på trappen med en kopp nybryggt
kaffe mellan händerna, kisande mot gryningssolen

lyckligt mötande min blick, full av gåtfull kvinnlighet







Fri vers av Gawain
Läst 257 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-03 21:18



Bookmark and Share


  KrutOla
Jag kan nästan se den brunstige, svettige, där han kommer...
Sir Gawain har som alltid en utomordentlig förmåga att få igång min inre television...

"...fri från klocka och kalender..." "...hem efter en tid i skogen..."

Ett språk som talar rakt till mitt hjärta. Skogen har jag närapå en religiös relation till och klockor och kalendrar är jag knappt kompatibel med...

"Tillbaka till naturen" har dock aldrig riktigt varit min grej,
inte heller att skjuta djur. Men - uppvuxen i ett jägarhem känner jag vid läsningen ändå hemkänsla, det är något faderligt bekant över den där väderbitne jägaren med sitt byte och sin bössa...

Jag tar till mig textens vision av det manliga och det kvinnliga
i harmoniskt samspel, av lyckokänslan som förnimmes när
man är i balans med sig själv och livet. En dröm, kanske, men
en skön dröm.
2011-09-04

  Ingmar Hård VIP
Javisst!
"den gåtfulla kvinnligheten" sitter bra som avslutning och ger läsaren tankar
2011-09-04

  lodjuret/seglare VIP
Se det var allt en text det, med en sorts urgammal inställning till livet, som en sorts modern grottmänniska. Kvinnan är dock inte mer gåtfull som människa betraktad, som mannen är det i kvinnors ögon.
2011-09-03

  Gunnar Hilén VIP
gött gött gött
2011-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain