Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning till hösten

Låt mig få sjunga en sång,
en sång vi alla känner till.
Låt mig få dansa till denna
sång då benen inte kan
vara still.

Nu höstens vindar drar oss
inåt, fångar våra minnen
från den sommar vi haft.

Äpplen nu röda och mogna
dinglar i träden och säger
det är dags för äppelskörd.

Bladen nu ändrar färger
från gröna till oranga. Snart
exploderar naturen i olika
nyanser och sken.

Kastanjerna tappar sitt taggiga
gröna hölje då de faller
till asfalten bruna och glansiga.
Ligger där tills ett barn plockar
upp dem och tar dem med hem.

Nyplockade äpplen, doftar
natur, skalet mjukt och lite
stött.
Pajer det bakas i ugnar, aromen
från kanelen sprider sig långa
vägar.
Kall vaniljsås bryter av hettan från
äpplena, smakerna gifter sig bra då smaklökarna
fångar blandningen.

Rykande grytor
stekar i ugnen
kokta soppor

allt behövs då kylan söker sig
fram. Våra primörer nu under
höst och vinter lockar till
samling vid bordets alla hörn.

Åter igen öppnas landskapets
konstverk, fångar våra nyfikna
ögon då vi går förbi landskapens
öppna fält.

Matta soldagar, regniga dygn
visar sommaren nu är över.
Ny årstid nalkas, nya tider, nya
tankar om firande högtider.

Kärlek spirar människor emellan,
långa höstpromenader väljs
då söndagen infaller.
Svamp letas i varje skog med
höga vattentäta stövlar.
Kläder svårt att välja, vädrets
makter skiftar så fort.







Fri vers av Filosofen2
Läst 417 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-09-08 17:39



Bookmark and Share


  Carl R. Westerling
Fin text med en övertygande bildlig uppbyggnad.
2012-02-20

  M.A.J.R
Hmm hösten är inte min favorit eftersom växter dör och blommor skiftar färg och vissnar... men i denna text har du fått mig på andra tankar =) fin fin text
2011-09-08

    ej medlem längre
Hösten, liksom denna hyllning till densamma, är ljuvlig, alldeles.. alldeles underbar
2011-09-08

    ej medlem längre
En fin hyllning till den vackra hösten.
2011-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2