Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trons betydelse

Vad är tro?
Kan någon bestämma vad tron är?
Vissa läser sin heliga skrift för att finna svar
på livets frågor, ber och går till kyrkan.

Andra samtalar med Gud, ger offergåvor
och dansar, så skörden blir rikare,
ett gift par blir lyckliga, fruktsamheten
frodas.

Tro på något öppnar porten till styrkan,
då luckras det svåra upp och ljusets styrka
lyser. I det reser vi oss och kan fortsätta
kämpa.

Är det viktigt att tro rätt?
Vad är rätt tro?

Två människor som har samma religion kan
leva så olika beroende på hur troende man är.
Idag är det mixat, så en svensk kan bli muslim,
trots hennes eller hans familj är Svenska.
Detta beror ofta på att han eller hon möter
någon som har islam.

Vad händer med den som konventerar?
Straffas den av Gud?


Många frågor har jag ställt mig.
Om man är homo-bi, så är man utesluten
ur kristen tro, eller hur är det?

Varför används ordet tukta i Bibeln?
Det kan betyda att lära den andra att lyda,
samt slå.
Varför bör kvinnan underkasta sig mannen?
Bibeln skrevs för så länge sen, om vi ska
leva efter den skriften, så bryter vi mot många
lagar idag.

Det står även om alkoholkonsumtion... FÖRBJUDET!
Och det är förbjudet att umgås med människor som
inte har rena tankar, då blir Gud arg och straffar.

Jag vet inte om jag tolkar bibeln rätt, men är det så det är
att vara kristen förstår jag inte hur alla kan få plats i
Guds rike...
Ska han först straffa och sen förlåta?
Då kan man fråga sig.

Är det kollektiv bestraffning som sker?

Katastrofer, krig, elände, samt mord.

Vet inte vad jag ska tro längre, men detta med tro behöver vara
något man beslutar om själv.
Skulle inte kunna leva efter Bibeln, utan jag
behöver verkligen använda mig av mina erfarenheter.

Om man blir troende ska man ta av sig allt
det gamla och bli ny människa.
Är detta möjligt?

Det skulle betyda man bara fick umgås med
religiösa och inget annat.









Fri vers av Filosofen2
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-13 11:40



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Intressanta och angelägna frågeställningar.
Huvudsaken är att man lever i kärlek, bibeln
skrevs av människor... inte av Gud själv, den
rymmer både sanning och lögn.
Det viktiga är att ha en sund relation till Gud
och Jesus Kristus, samt att lyssna till sitt hjärtas
röst.
2011-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2