Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

morgonen

Tajsa vaknar alltid tidigt på morgonen, kommer och trampar på mig, medan hon spinner och berättar hon vill ut.
Just denna natten och en bit in på morgonen, låg hon med huvudet mot mitt bröst och svansen mot benen, så jag kände hur hela kraftverket höll hennes spinnande ljud igång. Då ljuset kom in genom gardinen, klev hon till den andra sängen och satte sig rak lång. Jag vaknade, öppnade ena ögat och såg hon var klarvaken. Sträckte ut ena armen, för att klappa henne, men då tog hon ett skutt över mig och klättrade in i bokhyllan, svansade över golvet och jamade så jag vaknade. Kollade mobilen om det kommit något nytt sms. Det hade det gjort och det var från min storebror, som berättade där att han var glad för bilderna, som han tittar på då saknaden efter hans lillasyster blir för stor. Han önskade mig en underbar fredag, med många kramar efter. Log brett, insåg att jag och min storebror börjar söka varann nu. Skrev ett långt svar om att vi hade blivit bestulna på den barndom och det syskonskap vi hade rätt till. Ville sända bilder och berätta så mycket som möjligt om livet nu, så han kunde få del av det. Berättade också hur lycklig jag är att få såna morgonsms av min egen storebror.

Steg upp, trött och upptäckte att min vita frottémorgonrock inte var vid sängen, så jag tog min rosa i siden istället. Svepte om mig och gick ut i köket, där jag öppnade fönstret mot innergården. Tajsa svansade ner, över trädgårdsbordet, för att hoppa ner på marken och springa ifatt Storm, hennes lille älskling. Solens strålar log mot hela naturen, jag njöt en liten stund i fönstret, innan det kändes som jag behövde sova lite till. Gick in i sängen och la mig och somnade om en liten stund, eftersom flera nätter varit sömnlösa, så har energi runnit ur kroppen och det gjorde det svårt att stiga upp.




Fri vers av Filosofen2
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-01 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2