Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rökningens fara, sluta om livet är dig kärt!

Tyckte jag såg tuff ut med cigaretten i hand,
kände mig odödlig och snygg, men var jag det?
Såg inte all bolmande rök, som gjorde mig ful,
grå och trist.

Inte ett steg utan detta paket, där det stod
"Rökning dödar."
Läste orden högt, för att sen stoppa i mig
ännu en cigg.

Luften blev tung, hostade mycket, utan
en tanke på att sluta.
Jag vet jag sagt så många gånger jag vill
sluta. Nu har jag slutat, men vad gör
man då cigarettsuget tar till?

Om kläderna luktar, vad gör då inte
lungorna?
"Din kropp skriker." Sa en vän för
ett par dagar sen.

Min lilla dotter kommer le, hennes lycka
är då mamma slutar röka.
Läste en bok om hur Tummen hjälper sin
mamma att sluta röka.
Kanske jag behöver läsa den igen.

Min väninna skrämde slaget på mig,
hennes sjukdom kommer hon klara,
för livet är henne kärt.

"Astma dör man av," sa jag idag,
då vi pratade om kol. Ja, varför kan jag
ha astma, kraftig nedsättning på
ena lungan, lite bättre på andra,
haft fyra lunginflammationer och ändå
fortsatte röka.

"Jo, jag är galen, tror jag är odödlig!"
Live and ride, ride and live.
Born to be wild.
"Jag trivs bäst i öppna landskap"
Att fånga en ängel
"Jag vill tacka livet!"

Hur många chanser får jag?
Kanske dör man nästa gång, eller
så klarar man sig ytterligare lite till.
Vet inte varför mina tankar går till döden,
men mamma är död, mormor likaså
ja, halva släkten är faktiskt borta.
Rökning, sprit, sjukdomar.
JAG VILL INTE VARA EN AV DEM!!!

Vill leva, må bra, skratta och bara
planera livets gång.
Se min dotter växa upp och kunna
vara en frisk mamma
orka
vara glad
positiv
vara värd det
UNDERBART ATT LEVA
UNDERBAR JAG ÄR DÅ JAG ÄR SNÄLL
MOT MIG SJÄLV

Bästa vännen jag har är JAG
kärleken jag bär är JAG
lusten inför utmaningar är JAG

JAG KAN
ÄR VÄRD
ORKAR
VILL
ÖPPNAR
BYTER
SKAPAR
VÅGAR
BUSAR
FNISSAR
LYCKA
LYCKLIG
KÄR
SNÄLL
OMTÄNKSAM
LYSSNAR
TAR HAND OM MIG






Fri vers av Filosofen2
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-20 18:49



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tar ansvar för den egna hälsan och kroppen!
Lycka till!
2011-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2