Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hälsa moder jord välkommen

Vila skänker ork
bladens magi faller
då kraften går tillbaka.

Trädens enorma magi
föder nyfikenhet, då
de står i prakt några få
månader, innan de
blottar grenarna i väntan
på nya skott.

Låt oss människor
ta lärdom av naturens
kretslopp, då den går in i dvala.
Dra ner på tempot och
finn stillheten.

Då vintern når gnistrande snö,
öppna barnasinnets dörr
och lek bland snurriga
snöflingor.
Åk skidor
kälke
och gör änglar tills
mörkrets ljus kommer.

Sök sen upp hemmets lugna vrå,
gör varm choklad och kura under
en filt.

Livets underbara stunder kommer
till oss, ge hjärtat en dos
som det så väl behöver.




Fri vers av Filosofen2
Läst 235 gånger
Publicerad 2011-09-26 00:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2