Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naken

Le då livet splittras sönder,
le då solen inte visar sig,
le då orden tappar innebörd.

Försök att le och finn styrkan
mellan tårarna, som sakta
rinner ner för kinderna,
likt genomskinliga diamanter.

Orkanens öga än inte nått sin kulmen,
oceanens starka strömmar fångar
upp, svingar vidare
tills allt ebbar ut.

Sorgens svåra ansikte, skrämmer
vissa, gör vissa till fega små
harar, som bara stampar med tassen.
Lille Skutt sitter i många,
ger osäkert intryck, då sorgen
erövrar vänners hjärtan.

De som till synes verkar trasiga
kan vara de som besitter styrka,
mod och finner den rätta känslan,
som driver fram istället för bak.

Ensamma sörjande finner ingen
tröst, utsatta finner ingen
trygghet, orädda finner ingen
borg, då kärnan redan fallit
bort.

Våga se, våga röra, våga
ta orden i mun.
Våga öppna, våga stänga,
våga trösta, då hjärtat
rasar ur sin lugna stund.

Sorg hör till livet, döden likaså,
då tabu sätts upp, vågar
många aldrig berätta hur de mår.
Fobier liksom föreställningar
skapar kaos, då hjärtan aldrig
vill vara med, då glam inte
alltid visas.

Våga ta den som behöver
dig i famn, håll om, klappa
viska allt blir bra till slut.
Våga visa din besvikelse,
då någon sviker, men våga
ta reda på varför det blir så.

De som svikits livet igenom,
vet bara vad tomma ord
vill säga. Känslor vågar aldrig
komma upp, då det känns
som hjärtat brister.

En hand, en klapp, en kram
ett ord skapar tillit, då de
har mening, spränger murar
och visslar öppenhet.

Då sårbarheten visar sig, känns
det som innehållet trillar ut,
då nakenheten blottar själen
rasar allt tryggt som byggts upp.
Då är det viktigt att våga stå
pall inför snurriga handlingar.
Aldrig sluta sig, utan fånga upp
och visa vem man är.




Fri vers av Filosofen2
Läst 323 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-09-26 11:09



Bookmark and Share


  Anna*
Det är tufft att stå naken men ibland tvingar livet in oss i ett hörn och vi får lov att blotta all vår nakenhet och smärta. Där blir allt synligt och samtidigt är det väldigt skönt. Det är skönt att låta alla fasader och murar falla och bara stå där, ofullkomlig, som vilken människa som helst som farit illa och försökt överleva. Men det finns en framtid och det finns ett hopp och det är det viktigaste att hålla fast vid alltid. Applåderar din nakna text och kramar om <3
2011-09-26

    ej medlem längre
Så sant, så sant

Denna innerlighet, i dina texter...berömvärt!!!!
2011-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2