Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gåtfulla människor

Gåtfulla människor ger tuffa svar
då vissa tror de är lyckliga.
Gåtfulla människor bär historier
andra bara kan drömma om.

Tysta orden är det inget
någon lyssnar till, eftersom
ingen tid finns.

Sanningen kan svida, då
tunga historier berättas.

Gåtfulla människor som ser glada
ut, kan leva i ett inferno ingen
vet.
Bara leendet kan ge andra
en falsk tro om att de är lyckliga,
men egentligen är
de ensamma.

Ensamma i sin kammare, utan
någon som egentligen bryr sig.
Eftersom gåtfulla människor inte
ger så många detaljer.

De strör sitt stoff över allt, ger
lite till många, men inget till
en enda, då de inte klarar av
nära relationer.

Genomskinliga tårar lämnar
kroppens centrum, utan att någon
vet.
Ensamma gråter de, vill inte
dela med sig, vill inte störa.

Gåtfulla människor stör andra människor,
de lever inte som vissa anser
blir nedtryckta då andra ser sårens
öppna gap.

Då de gåtfulla människorna går genom
svåra kriser blir de kallade
starka bara för de tvingas
orka. Ingen vill gå igenom det
de tvingas till.

Då gåtfulla människor inte finns mer
är de just gåtfulla, så ingen känner
dessa alls.






Fri vers av Filosofen2
Läst 170 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-27 14:37



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Det är tufft att vara en outsider och gåtfull.
Det såna människor behöver är människor som
stannar kvar och ser och lyssnar, och förstår
den hårda kamp de har.
Stark text som berör.
2011-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2