Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vingklippta männisor

Vänner som bär samma eller liknande historier kan utan tvekan förstå varann. Säger då saker som vänder upp och ner på världsbilden, ger stöd, men vågar samtidigt vara mer hårda.

Omtanke, kärlek och närhet bidrar till förståelse, utan för den sakens skull ge hopp om vidare historier.
Många som bär historier, känner sig ensamma i olika sammanhang, eftersom de inte kan se vad de kan ge, då andra till synes har allt.

Skygglappar, öronkuddar och munkavel minskar förståelsen hos andra, de tror att bara man rycker upp sig löser allt sig, men i själva verket kan just det ordet bidra till mer förtret för den enskilde.

En kram visar att man bryr sig, en tanke visar att man finns och ett sällskap visar omslutning för den som inte orkar.
Utskällningar och skrik visar att man blir besviken, men ändå visar sitt engagemang, vill öppna upp och ge sitt yttersta.
Då det inte hjälper behövs tid, då känns vänskap och kärlek mer äkta.

Ord som kan ge styrka bevittnar trohet, det ger i sin tur förtroende, som sakta ger pålitlig sanning, som kan bidra till utveckling för alla inblandade.
Att kunna använda sina erfarenheter då någon nära vän tappar fattningen, ger styrka och mod att våga stanna kvar i det svåra, utan att falla bort.

Våga säg vad hjärtat säger innan det är försent, eftersom då vågar hjärtat vara med och själen får sin dos av avslappning och kärlek, som behövs för vidareutveckling i livets alla skeenden.





Sist men inte minst:

Älska dig själv
visa dig själv uppskattning
bädda ditt hjärta med bomull
själens väg mot uppväckelse ger du då omvårdnad sker.
Visa dina svaga sidor för dig själv
visa dig stark
och trösta dig själv då tårar faller.




Fri vers av Filosofen2
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-27 16:08



Bookmark and Share


    AA VIP
Fin och mycket tänkvärd text. AA
2011-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2