Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyssna till hjärtat, lyssna till själens sång. Vindarna viskar livets väg.


Vinets under




Vindruvornas arom leker med smaklökarna,
som inte vill vara utan sötmans lockelse.
Klasarna fångar intresset, då de grönt och
lila skriker att inte glömmas bort.

I en liten genomskinlig plastburk, lockar
de till sig finsmakaren, då ost kan kombineras
med denna utsökta smak.

Druvor vi söker då vinets stund är kommen.
Lägger ner tid då vi vill skapa harmoni, kärlek,
erotik eller en fest.
Rött vin och räkor, sägs vara erotikens lockelse.
Likaså mörk chocklad, olika frukter och
tända ljus. Musik i bakgrunden då timmar
sakta flyter in mot gryningstimman.

Tjejer öppnar gärna vinflaskor, delar dem på
många, då tanken inte är att bli full, utan njuta
då druvans styrka gifter sig med tilltugget.

Har fått upp ögonen för viner från Chile, då
jag ville prova, efter att ha pratat med en vän
som har sitt ursprung där ifrån.
Visste då inte Gurra Gurra kom där ifrån, så
jag kunde överraska och säga:
"Gurra Gurra har jag druckit och det kommer
från Chile."



Kärlek, vänskap, sällskap, samtal
passar med vin.
Klirrande glas då det sägs:
"Skål för LIVET!"








Fri vers av Filosofen2
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-01 20:57



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
LA VIDA

som betyder

för livet

på spanska


gott ;-)
2011-10-01

  Ninananonia VIP
:) Härligt :)
2011-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2